ГоловнаПолітика

Міклош: в Україні бракує політичної волі для рішучих реформ

"Треба робити ці реформи швидше, глибше".

Міклош: в Україні бракує політичної волі для рішучих реформ
Иван Миклош
Фото: Макс Левин

Співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ при Кабміні Іван Міклош заявив, що в Україні є політична воля для невеликих реформ, але її не вистачає для більш глибоких змін.

Таку думку він висловив на VI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна, який проходить у середу в Києві.

"Якби не було політичної волі, не було б реформ. І вперше в історії України від Євромайдану і досі реформи тривають. Уперше! Але треба робити ці реформи швидше, глибше. Для цього політичної волі не вистачає" , - сказав він.

"Чому не відбулося змін в Україні та відбулися в Польщі? Тому що в Польщі були зроблені реформи. Не тільки децентралізація - структурні реформи, ринкові реформи. Це хороший приклад: потрібно провести всі реформи", - наголосив Міклош.

Нагадаємо, стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні на чолі з Лешеком Бальцеровичем і Іваном Міклошем 15 вересня завершила розробку пакета головних реформ і передала його на розгляд Президентові, Кабміну і Верховній Раді.

Пакет реформ написано на основі плану дій уряду й інших програмних документів. Він включає найважливіші кроки, необхідні для посилення фіскальної та фінансової стабільності України, зменшення корупції, прискорення розвитку середнього бізнесу, поліпшення структури і діяльності державного апарату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram