ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна вибрала демократію і свободу, важливо не помилитися з шляхом досягнення цієї мети

Президент надіслав звернення учасникам VI Національного Експертного Форуму.

Порошенко: Україна вибрала демократію і свободу, важливо не помилитися з шляхом досягнення цієї мети
Фото: Макс Левин

Україна визначила своєю метою демократію і свободу, і тепер важливо не помилитися з шляхом її досягнення. Про це йдеться в зверненні президента Петра Порошенка до учасників шостого Національного Експертного Форуму, організованого Інститутом Горшеніна.

Президент наголошує, що НЕФ за останні роки став унікальною комунікаційною платформою, яка об'єднує експертів, представників громадянського суспільства, політиків і посадових осіб із метою обговорення стратегій, ідей і аналізу можливих підходів до тих викликів, які стоять перед країною.

"Сьогодні Україна вимагає нових рішень, знань і досвіду. Зазначу, що їх неможливо отримати без комунікації, широкого і якісного діалогу з глобальним світом. Нам дійсно потрібні дискусійні майданчики, на яких будуть не тільки обговорювати нагальні питання, а й народжуватимуться сміливі рішення", - йдеться у зверненні.

"Україна вже визначилася з метою - ми вибрали демократію, свободу, європейське майбутнє і цінності. Тепер важливо не помилитися з вибором шляхів, якими ми будемо йти до поставленої мети", - заявив президент України.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який також звернувся до учасників форуму, також акцентував на важливості цього дискусійного майданчика для напрацювання ідей і пропозицій, які потім можуть узяти на озброєння державні компанії, міністерства та відомства.

"Тому особливо приємно бачити зацікавленість у сучасних процесах України з боку іноземних політиків, експертів, представників бізнесу, які приєдналися до роботи Національного Експертного Форуму. Наша країна завжди відкрита до діалогу, зокрема з тими, хто пропонує далекоглядну співпрацю і готовий поділитися своїм унікальним досвідом", - зазначив прем'єр-міністр.

Національний Експертний Форум Інституту Горшеніна – це міжнародний комунікаційний майданчик, що об'єднує провідних українських та європейських експертів, політиків, бізнесменів, представників дипломатичних місій і недержавних організацій, а також засоби масової інформації для обговорення найважливіших проблем у політичному та економічному житті України.

З 2013 року було проведено п'ять форумів: у лютому 2013 року ("Україна-2013: Прогноз"), в травні 2013 року ("Україна-2013. Порядок денний"), у жовтні 2013 року ("Україна після Вільнюса"), в червні 2014 року ("Від революції до нової країни") і в березні 2015 року ("Україна. Стрес-тест").

Тема цьогорічного форуму - "Головні питання року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram