ГоловнаПолітика

Порошенко домовився про зустріч із прем'єром Нідерландів у жовтні

Переговори пройдуть у Брюсселі.

Порошенко домовився про зустріч із прем'єром Нідерландів у жовтні
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте і домовився зустрітися з ним у Брюсселі в жовтні.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Співрозмовники скоординували позиції щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у контексті референдуму в Нідерландах. Порошенко і Рютте домовилися провести окрему зустріч у Брюсселі цього місяця", - наголошено в повідомленні.

Прем'єр Нідерландів укотре запевнив, що його країна підтримує надання Україні безвізового режиму і виступає за продовження санкцій проти Росії.

Нагадаємо, на консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з ЄС проголосував 61% голландців, які прийшли на дільниці. Явка становила 32% за необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є зобов'язувальними для уряду.

У вересні Рютте заявив, що, радше за все, уряд Нідерландів не ратифікує Угоду про асоціацію між ЄС і Україною, враховуючи результати референдуму. В адміністрації Порошенка визнали таку заяву Рютте передвиборною.

30 вересня, перебуваючи з візитом в Ізраїлі, Порошенко провів переговори з Рютте, протягом яких сторони обговорили доповідь про MH-17, антиросійські санкції, а також угоду про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram