ГоловнаПолітика

Міністри поскаржилися на складність заповнення е-декларацій

Гройсман закликав доопрацювати систему. 

Міністри поскаржилися на складність заповнення е-декларацій

Під час засідання Кабміну віце-прем'єр-міністр Павло Розенко і міністр інформаційної політики Юрій Стець поскаржилися на процедуру заповнення електронних декларацій, передає телеканал "112.Україна".

Стець зазначив, що декларацію не можна роздрукувати і це створює незручності.

Розенко зазначив, що у формі є поля, які він не повинен заповнювати, а перейти на наступні він не може.

Прем'єр Володимир Гройсман закликав Національне агентство з питань запобігання корупції зробити зручним інтерфейс е-декларацій.

"Треба зробити інтерфейс цих декларацій зручним і зрозумілим, щоб ні в кого не виникало запитань, тому що кожен хоче сьогодні заповнити її сумлінно, згідно із законом. Треба, щоб система не заважала цього робити. Тому потрібно систематизувати всі відгуки, технічно їх опрацювати з тим, щоб врегулювати в програмному забезпеченні", - сказав він.

Нагадаємо, всі чиновники вищої ланки мають подати декларації про доходи та активи через систему електронного декларування до кінця жовтня, а влада зобов'язана забезпечити вільний доступ громадськості до цих даних. Виконання цього зобов'язання - структурний маяк МВФ.

Станом на початок жовтня жоден міністр про доходи не відзвітував, а з усіх народних депутатів е-декларацію подав лише Михайло Гаврилюк.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram