ГоловнаПолітика

Об'єднання територіальних громад має відбуватися добровільно і без конфліктів, - Олександр Горган

Закон закладає основу децентралізації, підкреслюючи слово "добровільне".

Об'єднання територіальних громад має відбуватися добровільно і без конфліктів, - Олександр Горган

Ініціативи минулих голів Київської ОДА з об'єднання територіальних громад провокували конфлікти. Про це в ефірі 5 каналу заявив кандидат на посаду голови Київської обласної державної адміністрації, голова Вишгородської РДА Олександр Горган.

За його словами, відповідний закон закладає основу децентралізації, підкреслюючи слово "добровільне".

"Ті ініціативи, які генерувалися минулими головами Київської ОДА, провокували конфлікти. Тому що навіть контури об'єднаних громад, їх кордони різали по живому історично складених громад у Київській області. Переважна більшість громад у своїх межах повинні бути переуточнені. Вони не відповідають бажанням людей", - зазначив чиновник.

На його думку, людям недостатньо пояснюють колосальні фінансові перспективи від об'єднання. "Чиновникам, головам, депутатам це пояснювати не треба. Вони це розуміють, але їх це не переконує, бо здебільшого вони якраз і саботують створення добровільного об'єднання територіальних громад. Вони не хочуть іти на перевибори, втрачати владу і контроль над корупційними системами, які дають джерела для збагачення", - переконаний він.

Горган зазначив, що переважна більшість громад готові продовжувати існувати в межах тих районів, де вони звикли бути разом. "Вони просять не ділити і не різати, а змінити методику, збільшити дистанцію доступності. Наприклад, сьогодні це 30 хвилин проїзду карети швидкої допомоги по асфальтовому покриттю. Сьогодні є межа компромісу, на який громада просить звернути увагу", - сказав голова Вишгородської РДА.

Нагадаємо, Горган відомий тим, що організував цілодобову трансляцію зі свого кабінету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram