ГоловнаПолітика

СБУ повідомила про затримання російського шпигуна в Рівному

СБУ повідомила про затримання російського шпигуна

СБУ повідомила про затримання російського шпигуна в Рівному
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники служби безпеки затримали в місті Рівному агента Головного розвідувального управління Генштабу Росії.

Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

"Шпигун - громадянин України, який постійно проживає у Росії, повинен був завербувати одного зі старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ. За передачу документів з грифом "таємно" і "цілком таємно", що стосуються бойової підготовки, озброєння, мобілізаційного розгортання та військової співпраці ЗСУ з іноземними партнерами, агент ГРУ повинен був запропонувати українському офіцерові і його сім'ї російське громадянство, а також гроші. Сума залежала від актуальності та важливості військових секретів", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що курирував шпигуна співробітник ФСБ РФ Олександр Ілюхін.

Фото: Пресс-центр СБУ

"Український військовослужбовець, отримавши пропозицію про співпрацю з російськими спецслужбами, звернувся в СБУ. 7 жовтня 2016 року російський шпигун в'їхав в Україну для отримання секретних документів, над якими вже "попрацювали" оперативники української спецслужби. На наступний день його було затримано під час отримання флешки з дезінформацією, яку той вважав секретними документами військового характеру", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, 30 вересня у Москві за нібито "шпигунську акцію" було затримано українського журналіста Романа Сущенка. Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці за кримінальною справою про шпигунство. 7 жовтня Сущенку було пред'явлено офіційне звинувачення у шпигунстві.

У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його звинувачення в шпигунстві надуманими. МЗС України РФ висловило протест щодо цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram