ГоловнаПолітика

ООН розгортає глобальну світову війну з офшорниками, - Наливайченко

Організація має намір направити "офшорні" гроші на боротьбу з бідністю, вважає політик.

ООН розгортає глобальну світову війну з офшорниками, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Заклик експертів ООН ліквідувати "таємні офшорні затоки" свідчить про розгортання глобальної світової боротьби з офшорниками, перш за все із тими, що перебувають при владі. Таку думку озвучив лідер громадсько-політичного руху Справедливість Валентин Наливайченко у своєму блозі на LB.ua.

"Це ще одне попередження для тих, хто приховує доходи і ухиляється від сплати податків, а також для урядів держав, які покривають офшорників. Це - серйозний дзвінок для всіх держав, зокрема і для української влади, яка не приєдналася до боротьби проти офшорів", - наполягає політик.

Наливайченко наголошує, що боротьба з офшорами не тільки виходить на глобальний рівень, але і входить у коло пріоритетів діяльності потужних міжнародних інститутів, зокрема, ООН.

За його словами, боротьба з офшорами буде входити у число пріоритетів нового генсека ООН, якого оберуть незабаром. ООН, наголошує Наливайченко, зацікавлена в тому, щоб сотні мільярдів доларів, які держави щорічно недоотримують через виведення коштів в офшори, були спрямовані на соціальні проекти, зокрема, на боротьбу з бідністю.

Він нагадав, що на Першому Антикорупційному саміті, який відбувся у травні в Лондоні, і який проігнорувала українська влада, були прийняті стратегічні рішення щодо створення єдиних механізмів з виявлення і запобігання корупції, включно з механізмом повернення вкрадених активів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram