ГоловнаПолітика

Затриманий в Росії колишній начальник ДАІ Києва оскаржив свій арешт

Макаренко також стверджує, що він - громадянин РФ.

Затриманий в Росії колишній начальник ДАІ Києва оскаржив свій арешт
Фото: udai-kiev.gov.ua

Колишній начальник управління Державної автомобільної інспекції в Києві Микола Макаренко, затриманий у Москві за підозрою в корупції, оскаржив свій арешт.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Макаренко сидить у Москві. Подав апеляцію на свій арешт", - розповів співрозмовник.

За його словами, українська сторона відправила в Росію всі документи, необхідні для його екстрадиції в Україну. Сам Макаренко стверджує, що є громадянином РФ, що не відповідає дійсності.

Нагадаємо, у квітні 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про виявлення злочинної схеми в ДАІ Києва, в організації якої підозрюють Макаренка. Тоді затримали начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ Києва підполковника Миколу Жебеля, а Макаренко встиг виїхати в Білорусь.

28 вересня стало відомо, що Макаренка затримали російські правоохоронці в московському аеропорту "Домодєдово".

Групу Макаренка підозрюють у вимаганні щоденної мзди у співробітників центрів надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту; а також у монопольному продажу бланків довідок-рахунків МРЕВ через пов'язане з Жебелем ТОВ "Іннавто". Через цю фірму Жебель, говорив Аваков, на одному бланку заробляв 720 грн, щомісячний дохід становив 600 тисяч грн. Директора компанії також затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram