ГоловнаПолітика

МЗС викликало консула РФ для пояснень із приводу затримання Сущенка

Україна вимагає дозволу на зустріч із затриманим журналістом.

МЗС викликало консула РФ для пояснень із приводу затримання Сущенка
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство закордонних справ викликає консула Росії в Україні для пояснення причин недопуску українських консулів до заарештованого журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца, пише "Інтерфакс-Україна".

"Учора ми надіслали чергову ноту МЗС Росії з вимогою надати доступ консулів до Романа Сущенка: ніякої реакції немає ні на звернення посольства до слідчого управління ФСБ, ні на ноти на адресу МЗС Росії. Тому сьогодні ми викликаємо консула РФ в Україні з вимогою дати пояснення, чому зараз за всіма нормами не надали доступ до нашого громадянина", - сказала Беца.

Вона також зазначила, що МЗС і надалі вимагатиме дозволу на зустріч із Сущенком.

"Нам потрібно розуміти всі обставини затримання, а також, в яких умовах його утримують, і яка ще потрібна допомога", - наголосила речник МЗС.

Нагадаємо, 30 вересня в Москві було затримано журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка за нібито "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці. При цьому ФСБ назвала журналіста розвідником Міноборони України.

МЗС України висловило Росії протест у зв'язку із затриманням журналіста, а спікер Верховної Ради Андрій Парубій запропонував ввести з РФ візовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram