ГоловнаПолітика

Профільний комітет забракував законопроект Донець про е-декларації

За таке рішення проголосували 8 членів комітету з 13.

Профільний комітет забракував законопроект Донець про е-декларації

Профільний комітет визнав законопроект №5079, яким нардеп Тетяна Донець пропонувала внести зміни в закон "Про протидію корупції", корупціогенним і рекомендував парламенту його відхилити.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

За таке рішення проголосували 8 членів комітету з 13.

Донець пропонувала прописати в законодавстві, що дані про майно декларанта, його автомобілі, компанії повинні автоматично "довантажуватися" з відповідного державного реєстру. Таким чином, з декларанта фактично знімалася би відповідальність за недостовірні дані. Крім того, Донець запропонувала надавати багато даних, які зараз потрібно декларувати, тільки за запитом Національного агентства із запобігання корупції.

Крім того, її поправки передбачали цілу низку інших потурань для декларантів у частині фінансових зобов'язань, отриманих подарунків, готівкових коштів тощо.

Також депутат пропонувала закрити Єдиний державний реєстр декларацій для сторонніх осіб і дозволити їх публікацію тільки за заявою декларанта.

Нагадаємо, в парламент було подано ще два схожих законопроекти, один - групи авторів, серед яких був нардеп від БПП Мустафа Найєм (№5178), а інший - авторства голови фракції БПП Ігоря Гриніва (№5192). Через суспільний резонанс проект Гриніва вже відкликано, проект Найєма - поки що ні, але його також буде відкликано.

Реєстр електронних декларацій почав роботу з 1 вересня. До 1 листопада подати е-декларації повинні всі чиновники вищої ланки. Наразі, щоправда, е-декларацію подав лише нардеп Михайло Гаврилюк. Жоден із міністрів про свої доходи ще не відзвітував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram