ГоловнаПолітика

В Україні зріс рівень довіри до поліції

Частка тих, хто повністю і радше довіряє поліції, зросла майже вдвічі - до 40,7%.

За останні два роки в Україні різко зріс рівень довіри до поліції, свідчить соціологічне опитування Центру Разумкова.

Серед силових структур Національна поліція зараз перебуває на третьому місці за рівнем довіри громадян після Збройних сил і Національної гвардії.

"Рівень довіри до національної поліції трохи нижчий, ніж довіра до армії. Водночас варто відзначити позитивну динаміку в зміні громадської думки, особливо за останній рік. Частка тих, хто повністю і радше довіряє поліції, зросла майже вдвічі - до 40,7% порівняно з показниками 2013-2015 років. Практично нульовий баланс довіри/недовіри (-1,2) порівняно з -57,8 у грудні 2014 року і -44,6 в березні 2015 року, є безперечним свідченням руху реформ у правильному напрямку", - йдеться в дослідженні.

Соціологи відзначають, що більшість тих, хто контактував із поліцією, висловили повне або часткове задоволення діями поліцейських (56,2%), зазначивши їхню уважність (72,9%), шанобливе ставлення (72,2%), оперативність (54,3 %). Майже 72% опитаних не погодилися з твердженням, що поліцейські натякали на те, щоб громадянин давав їм гроші або подарунки. Ще більш ніж 78% заперечували, що поліція застосовувала силу, якщо це не було потрібно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram