ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу за матеріалами Наливайченка про офшори

Матеріали стосуються діяльності компанії Intraco Management Ltd і пов'язаних з нею кіпрських компаній Kitromi Limited i Vincenz Limited.

Колишній голова Служби безпеки Валентин Наливайченко передав у Генеральну прокуратуру матеріали про офшори чиновників.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за моїми заявами про офшорника у владі. На виконання постанови Печерського районного суду міста Києва від 22 червня до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено і зареєстровано кримінальне провадження за правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 209 КК України", - написав Наливайченко.

Матеріали стосуються діяльності офшорної компанії Intraco Management Ltd з Британських Віргінських островів і пов'язаних із нею кіпрських компаній Kitromi Limited i Vincenz Limited. Наливайченко нагадав, що спочатку ГПУ відмовила у порушенні справи, але суд зобов'язав відомство зареєструвати кримінальне провадження.

"Сподіваюся і висловлюю рішучу вимогу чесного, прозорого та публічного розслідування цієї резонансної не тільки в Україні, але й у всьому світі справи. Цивілізований світ уже давно оголосив війну офшорникам у владі, чого, на жаль, не зробила Україна. Ми разом із нашими зарубіжними партнерами будемо відстежувати і прискорювати перебіг розслідування", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, в червні Печерський районний суд зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати заяву Наливайченка від 16 травня 2016 року про ймовірну причетність Ігоря Кононенка до відмивання коштів через офшори. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Intraco оплачувала відпочинок і навчання за кордоном доньки нардепа Кононенка, а також перельоти чартерами Петра Порошенка, вже коли той став президентом. Окрім того, є дані про те, що фірма купувала пальне восени 2014-го в дочірньої компанії російського "Газпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram