ГоловнаПолітика

"Батьківщина" закликала розслідувати зловживання в Держводагентстві

Аудит виявив порушення на 77 млн гривень.

"Батьківщина" закликала розслідувати зловживання в Держводагентстві
Фото: ba.org.ua

Партія "Батьківщина" закликала правоохоронні органи розслідувати зловживання в Держводагентстві.

"Державна аудиторська служба України виявила фінансові порушення на загальну суму понад 77 млн грн у Держводагентстві за час керівництва Овчаренко Ірини, яка займала посаду виконувача обов'язків голови. Сьогодні вона бере участь у конкурсі, щоб отримати цю посаду вже не в статусі в. о.", - цитує нардепа Сергія Євтушка прес-служба "Батьківщини".

"Зловживання традиційні - безпідставне спрямування коштів на надання консультаційних послуг, завищення вартості будівельних і інших видів робіт, необґрунтоване списання дебіторської заборгованості споживачів за фактично надані послуги з подачі води та заниження вартості цих послуг тощо", - розповів він на брифінгу в середу.

Депутат вважає, що правоохоронні органи, які мають повноваження в сфері боротьби з корупцією, повинні звернути увагу на ці дані, зняти Овчаренко з конкурсу та порушити адміністративну і кримінальну справу стосовно її діяльності.

Нагадаємо, наприкінці літа Кабмін почав конкурсний відбір голів Держлісагентства, Держводагентства, Держстату і Держлікслужби. На конкурс з обрання керівника Державного агентства водних ресурсів подалися понад 20 кандидатів, у тому числі Овчаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram