ГоловнаПолітика

Кабмін вніс у Раду законопроект про виділення силовикам 7 млрд гривень

Окрім того, на 1,5 млрд гривень зростають витрати на зарплату чиновникам.

Кабмін вніс у Раду законопроект про виділення силовикам 7 млрд гривень
Архив
Фото: Макс Требухов

Уряд подав у Верховну Раду законопроект про внесення змін до державного бюджету на 2016 рік, яким, зокрема, запропоновано збільшити на 7,1 млрд гривень витрати на обороноздатність і безпеку.

Проект закону №5217 зареєстровано в Раді 3 жовтня.

3,8 млрд гривень має отримати Міністерство оборони, 175 млн гривень - Головне управління розвідки Міноборони, 2 млрд гривень - Національна поліція, 963,5 млн гривень - Державна прикордонна служба, 128,5 млн гривень - Служба безпеки України, 51 млн гривень - Управління державної охорони, 50 млн гривень - Державна служба з надзвичайних ситуацій, 5,4 млн гривень - Державна спеціальна служба транспорту.

Окрім додаткових грошей силовикам, проект закону передбачає збільшення на 1,5 млрд гривень видатків на оплату праці чиновників. Причиною стали норми нового закону про держслужбу.

Також запропоновано додатково виділити 950 млн гривень МінЖКГ у фонд регіонального розвитку на фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку.

На 420 млн гривень збільшено витрати на підтримку вугледобувних підприємств.

Міністерству юстиції виділять 90 млн гривень на фінансування витрат, пов'язаних з представництвом інтересів України в закордонних органах юрисдикції.

50 млн гривень запропоновано виділити на модернізацію і оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що збільшення витрат держбюджету пропонують профінансувати за рахунок економії 6,1 млрд гривень на виконання боргових зобов'язань за держпозикою, 2,4 млрд гривень - на обслуговуванні держборгу і 0,4 млрд гривень - за рахунок скорочення інших непершорядних видатків. Крім того, збільшення витрат держбюджету пропонують забезпечити за рахунок 1,16 млрд гривень, зарезервованих для місцевих бюджетів на окупованій частині Донбасу.

Нагадаємо, в поточній редакції держбюджету 2016 року на потреби Міноборони передбачено 55,6 млрд гривень, Головного управління розвідки - 1,1 млрд, Національної поліції - 14,8 млрд гривень, Державної прикордонної служби України - 5,5 млрд, СБУ - 5, 5 млрд, Управління державної охорони - 602 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram