ГоловнаПолітика

Суд арештував майно директора "Конярство України" Птушка

Під арештом житловий будинок, земельна ділянка, квартира і автомобіль.

Суд арештував майно директора "Конярство України" Птушка

Печерський районний суд Києва заарештував житловий будинок, земельну ділянку, квартиру і автомобіль директора державного підприємства "Конярство України" Дениса Птушка, якого підозрюють у хабарництві.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 вересня.

Генпрокуратура просила суд арештувати житловий будинок підозрюваного, земельну ділянку площею 0,1876 га, дві квартири і два автомобілі: Honda Accord і Toyota LandCruiser. Зазначають, що Honda належить фермерському господарству "Єлисей", засновником якого є Птушко, а Toyota - агрофірмі "Журавка".

Протягом досудового розслідування встановлено, що Птушко вимагав від керівника філії "Одеський іподром" $35 тис. Зазначені кошти останній мав отримати від керівника ТОВ "Південьспецсервіс" за пролонгацію на наступний 2017 рік договору про виконання сільськогосподарських робіт.

22 вересня Птушко, перебуваючи на території Володимирського собору в Києві, отримав частину грошей, а саме $20 тис. і був затриманий правоохоронцями.

Суд розглянув клопотання прокуратури й арештував житловий будинок Птушка, земділянку, квартиру і автомобіль Honda. При цьому суд відмовився арештувати квартиру дружини підозрюваного і автомобіль Toyota.

Нагадаємо, Птушка затримали 22 вересня. Його було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

"Конярство України" існує з 2010 року. Йому підпорядковані понад десять конезаводів і Одеський іподром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram