ГоловнаПолітика

Радника Путіна Глазьєва дозволили судити заочно

Глазьєва звинувачують у пропаганді війни в Україні.

Радника Путіна Глазьєва дозволили судити заочно
Фото: kremlin.ru

Печерський райсуд Києва дозволив проведення спеціального досудового розслідування стосовно радника президента Росії Сергія Глазьєва, і після проведення слідчих дій акт про його заочне засудження буде передано в суд.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"Досудовим розслідуванням установлено, що С. Глазьєв у лютому-березні 2014 року, будучи радником Президента Російської Федерації, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинив умисні дії з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, в тому числі взяв участь в організації захоплення Верховної Ради АР Крим, Одеської та Харківської обласних рад. Крім того, у червні 2014 року С. Глазьєв публічно закликав до агресивної війни проти України шляхом застосування Збройних Сил РФ", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що Глазьєва було оголошено в розшук, а суд дозволив його затримання і доставку на засідання для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, в липні 2014 року СБУ порушила проти Глазьєва кримінальне провадження за ст. 436 Кримінального кодексу - пропаганда війни.

В серпні 2016 року Генпрокуратура пред'явила Глазьєву підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру і міжнародного правопорядку. Також були оприлюднені телефонні розмови Глазьєва про організацію сепаратистського руху в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram