ГоловнаПолітика

МЗС попередило українців, що відвідувати Росію небезпечно

"Безпідставні затримання, провокації на кордоні, тортури, недопуск консулів".

МЗС попередило українців, що відвідувати Росію небезпечно
Фото: EPA/UPG

Директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ Олексій Макєєв попередив, що відвідування Російської Федерації може бути небезпечним для громадян України.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Відвідування РФ небезпечне для українців: безпідставні затримання, провокації на кордоні і під час митного огляду, тортури, недопуск консулів", - написав Макєєв.

Нагадаємо, Сущенка, який працює в агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року, затримали 30 вересня. Він перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях.

Федеральна служба безпеки Росії назвала Сущенка полковником, кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

МЗС висловило висловило рішучий протест у зв'язку з безпідставним затриманням журналіста, а голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував повернутися до розгляду ідеї ввести візовий режим з Росією.

Окрім того, в серпні МЗС повідомляло, що в РФ почастішали випадки, коли на громадян України фабрикують звинувачення в наркоторгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram