ГоловнаПолітика

Парубій просить Порошенка внести нові кандидатури на членів ЦВК

Процедуру оновлення комісії перезапускатимуть.

Парубій просить Порошенка внести нові кандидатури на членів ЦВК

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій просить президента Петра Порошенка внести нове подання про призначення членів Центральної виборчої комісії.

"Я буду сьогодні звертатися до президента України з пропозицією знову внести подання щодо членів Центральної виборчої комісії, провівши попередньо консультації з лідерами фракцій для того, щоб ми змогли прийти до рішення, яке дозволить обрати новий склад ЦВК", - сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Спікер парламенту наголосив, що призначення членів ЦВК затягнулося.

"Так виглядає зараз, що подання, яке було направлено до Верховної Ради, на сьогодні не має достатньої кількості голосів для схвалення. Як я вже неодноразово говорив, ми не можемо звільнити старий склад ЦВК і не призначити новий, бо виникне правовий вакуум", - зазначив він.

Нагадаємо, у 12 з 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Через два роки Порошенко запропонував Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити 11 нових. Утім цей проект постанови так і не було розглянуто в парламенті. У коаліції пояснюють, що запропоновані кандидатури не наберуть достатньої кількості голосів у сесійній залі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram