ГоловнаПолітика

Молоді партії мають шанс пройти в парламент, тільки об'єднавшись, - Гриценко

Популярність політичних сил у фейсбуці ще не дає їм голосу, впевнений політик.

Молоді партії мають шанс пройти в парламент, тільки об'єднавшись, - Гриценко
Фото: 24tv.ua

Ні одна з молодих демократично орієнтованих партій на сьогодні не має шансів пройти в парламент. Їхнє майбутнє - тільки в об'єднанні. Таку думку в інтерв'ю програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною" висловив голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Я не бачу якісно іншого майбутнього з нинішніми політичними силами, які сформували парламент, уряд і - відповідно - підтримують роботу Президента. Обіцяні 62 реформи провалено. Обіцяли «жити по-новому», а доводиться виживати. Тому тільки нова якість, нова мораль може щось змінити. Нове - не обов'язково молоде. Ми бачимо молодих депутатів на кшталт Сергія Березенка, Олеся Довгого, але якості немає. Зараз головне питання в тому, чи відбудеться становлення цих (молодих демократичних - ред.) сил і їхнє об'єднання в одну партію, хоча б в одну команду, яка злагоджено, однією програмною основою піде на вибори. Хоча до весни я особисто не передбачаю", - зазначив Гриценко.

На його думку, на старті ці сили обрали хороший об'єднавчий темп, але на етапі формування однієї партії не знайшли спільної мови.

"Головна проблема в тому, що представники різних демократичних сил не знайшли між собою порозуміння. Вони почали з хорошого об'єднавчого процесу - позиціонували себе як єврооптимісти, антикорупціонери, об'єднувалися в парламенті, спільно визначали порядок денний, усюди їздили разом, в тому числі за кордон, спільно голосували. Але навіть на етапі формування однієї партії - ще далеко на березі - вони розійшлися на дві ("Демальянс" і "Хвилю" Сакварелідзе-Касько, за фактом - Саакашвілі) - ред.).

При цьому Гриценко акцентував на тому, що його партія, як і раніше, відкрита до об'єднання і посилення, але, думає, що це справа часу.

"Роки два тому ми прийняли рішення - оцінивши політичний спектр - з ким могли б об'єднатися. І це, перш за все, «Демальянс» і «Сила людей». Перша така спроба (об'єднатися - С.К.) була зроблена на парламентських виборах (у 2014 році - С.К.). Невдало. Ми не мали грошей, та й «чорним» піаром нас завалили. Під час місцевих виборів (у жовтні 2015-го - С.К.) ми знову пропонували йти спільно, навіть були готові об'єднатися в одну партію, та «СЛ», і "Демальянс" вирішили спробувати свої сили самостійно. Моя оцінка цього: я не бачу в цих партіях, де об'єдналися журналісти, люди без політичного досвіду і досвіду партійного будівництва, перспективи самостійного проходу в парламент. Їх добре знають у фейсбуці, але фейсбук - будемо відверті - голосує мало. Зрештою, вони побачать свій рейтинг і будуть шукати перспективи об'єднання", - резюмував політик.

В іншому разі влада не дасть їм пройти в парламент, використовуючи "всі свої канали: грошові, ЦВК, медіа".

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю "Анатолій Гриценко: «Мінські угоди - це обман українського народу»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram