ГоловнаПолітика

ФСБ назвала журналіста Сущенка розвідником Міноборони України

Працівник Укрінформу нібито збирав інформацію про російську армію.

ФСБ назвала журналіста Сущенка розвідником Міноборони України
Роман Сущенко
Фото: ukrinform.ua

Федеральна служба безпеки Росії через три дні після затримання українського журналіста Романа Сущенка випустила офіційне повідомлення, в якому назвала працівника Укрінформу кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації в Москві під час проведення шпигунської акції затримано кадрового співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Сущенка Романа Володимировича", - цитує агентство ТАСС повідомлення ФСБ.

"Громадянин України цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії Російської Федерації, які становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави", - заявили у ФСБ.

Проти Сущенка ФСБ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ ("Шпигунство"). За даними ТАСС, Сущенка заарештували на два місяці.

Нагадаємо, Сущенка, який працює в агентстві Укрінформ з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року, затримали 30 вересня. Він перебував у відпустці і прибув до Москви у приватних цілях. Про затримання Сущенка його дружина, яка залишається у Франції, дізналася тільки вранці в неділю, 2 жовтня, зателефонувавши родичам чоловіка після того, як він два дні не виходив на зв'язок. При цьому його родичі говорили вкрай обережно, натяками, уникаючи навіть слова "затримали".

Укрінформ і дружина журналіста уклали угоду з відомим російським адвокатом Марк Фейгіним, який буде захищати Романа Сущенка і в понеділок вимагатиме зустрічі зі своїм підзахисним. За даними російських ЗМІ, Романа утримують в СІЗО "Лефортово".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram