ГоловнаПолітика

США не визнають заборону Меджлісу кримських татар

США знову закликали Росію повернути окупований Крим під повний контроль України.

США не визнають заборону Меджлісу кримських татар

США не визнають рішення Верховного суду Росії про заборону Меджлісу кримсько-татарського народу, заявив представник Держдепартаменту Марк Тонер.

Про це сказано у повідомленні на сайті державного департаменту США.

"Ми відкидаємо характеристику Меджлісу як екстремістської організації і засуджуємо заборону діяльності цього демократичного інституту. Це рішення викликає особливе занепокоєння з урахуванням систематичного і несправедливого негативного ставлення Росії до кримських татар", - заявив він.

У відомстві засудили довільні арешти, викрадення людей, політично вмотивовані арешти, обмеження свободи і пересування, обшуки в будинках і мечетях, які Росія здійснює проти кримських татар, і закликали негайно припинити цю неприйнятну практику.

США знову закликали Росію повернути окупований Крим під повний контроль України. Тільки при цій умові можливий розгляд скасування санкцій.

Нагадаємо, 29 вересня, Верховний суд Росії остаточно визнав законним рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу "екстремістською організацією" і заборону його діяльності в Російській Федерації.

26 квітня Верховний суд анексованого Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території Росії. У Верховний суд Росії була подана апеляція на це рішення.

В Мін'юсті України зазначали, що буде поданий позов у Європейський суд з прав людини проти Росії через заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram