ГоловнаПолітика

У Генпрокуратурі готова друга справа проти "діамантового прокурора" Корнійця

Матеріали передадуть до суду через 10 днів.

У Генпрокуратурі готова друга справа проти "діамантового прокурора" Корнійця
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у другому кримінальному провадженні проти колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, відомого також як "діамантовий прокурор".

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Він підозрюється у вимаганні (ч.3 ст.27, ч.4 ст.189) і підробці документів (ч.3 ст.27, ч.3 ст.358). Справа стосується отримання частки в компанії "Ніколсан", яка займається вивезенням сміття, і щомісячних відкатів з її прибутку.

Разом з Корнійцем у цій справі як співучасник підозрюється його сестра Лариса Прокопенко.

Печерський районний суд Києва, враховуючи спроби сторони захисту ухилитися від ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, зобов'язав зробити це до 10 жовтня. Після цього терміну справа буде передана до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, що влітку 2015 року Корнійця разом з тодішнім заступником начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимиром Шапакіним затримано за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома у Корнійця були знайдені 35 пакетів з діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Корнієць та Шапакін незабаром були звільнені з органів прокуратури. Їх справа зараз розглядається в суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram