ГоловнаПолітика

"Свобода" провела урочистий з'їзд з нагоди 25-річчя

Тягнибок ініціював розробку кодексу вітчизняної політичної сили.

"Свобода" провела урочистий з'їзд з нагоди 25-річчя
Фото: http://svoboda.org.ua

Партія "Свобода" в п'ятницю провела урочистий з'їзд з нагоди своєї 25-ї річниці.

Захід пройшов у "Палаці Свободи" (колишній "Жовтневий палац") в центрі Києва, повідомляється на сайті партії.

На з'їзді лідер "Свободи" Олег Тягнибок виступив з ініціативою створення "Кодексу відповідальної державної політичної сили". Взяти участь в розробці цього документа Тягнибок закликав політиків, які декларують, що вони є державниками. Підписанти кодексу повинні будуть взяти на себе зобов'язання служити українському народові, а не олігархам, виконувати свою партійну програму, не співпрацювати з "тушками" та інше.

Тягнибок наголосив, що "Свобода" є єдиною ідеологічною силою, яка вже 25 років послідовно дотримується власних зобов'язань, тому має моральне право виступити з ініціативою створення такого Кодексу.

"Такий кодекс стане, нарешті, тестом, лакмусовим папірцем, за допомогою якого можна визначити, чи є політична сила дійсно державницькою, або це черговий олігархічний політпроект для обману українців. Це буде своєрідною інструкцією для кожного громадянина, як відрізнити зерна від полови. Як відрізнити, що є державною силою, а що - брехливий політпроект. Зрештою, це відразу покаже, хто справжні слуги народу, а хто кишенькові слуги олігархів", - зазначив політик.

За рішенням з'їзду робочу групу з підготовки тексту цього документа очолить екс-віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram