ГоловнаПолітика

Соболєв: законопроект Гриньова про е-декларації - чиста клептократія

"У готівці і в дуже дорогих речах - перш за все, картинах - і зберігається награбоване топ-злодіями".

 Соболєв: законопроект Гриньова про е-декларації - чиста клептократія
Фото: dyvys.in

Законопроект про закриття інформації в деклараціях чиновників, який вніс лідер фракції БПП Ігор Гринів, не повинен бути прийнятий, оскільки громадськість втратить можливість перевіряти готівкові кошти та цінні речі чиновників.

Про це написав народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв у Facebook.

"Законопроект пропонує закрити від громадськості інформацію про характеристику, вартості та співвласників цінного рухомого майна. Плюс інформацію про те, скільки у чиновника є готівкою. Ці пропозиції не просто пас клептократами. Це і є клептократія в чистому вигляді. Саме в готівці і в дуже дорогих речах - перш за все, картинах - і зберігається награбоване топ-злодіями. Пам'ятаєте кадри евакуації Януковича з Межигір'я? У понеділок на погоджувальній раді парламенту скажу голові президентської фракції все, що я думаю про такі законопроекти перед третьою річницею початку Майдану і напередодні рішення Євросоюзу про скасування віз для українців", - пише він.

Чиновники бояться, що їм доведеться відкрити все "награбоване", тому намагаються переписати закон, вважає Соболєв.

"Все, що буде приховано, і все, що чиновники не зможуть пояснити, розслідуватиме Агентство із запобігання корупції та Антикорупційне бюро. Це лякає всіх клептократів і вони сподіваються в останній момент переписати закон "Про протидію корупції". Крім законопроекту Гриніва, в парламенті ще зареєстровано законопроект Тетяни Донець, який скасовує обов'язок посадової особи самостійно вносити в декларацію все своє майно. Мустафа Найєм свій законопроект вирішив відкликати, за що я йому вдячний", - зазначив депутат.

Нагадаємо, 29 вересня лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Гринів зареєстрував законопроект №5192, яким пропонується закрити частину інформації в деклараціях чиновників. Згідно з ним, дані про автомобілі, подарунки і готівку не будуть публікуватися у відкритому доступі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram