ГоловнаПолітика

Справу першого заступника голови Держпраці Бардонова передали в суд

Чиновник отримав 200 тис. гривень за дозвільну документацію для підприємства.

Справу першого заступника голови Держпраці Бардонова передали в суд
Фото: dsp.gov.ua

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування і передала до суду справу першого заступника голови Державної служби з питань праці Михайла Бардонова, якого підозрюють у хабарництві.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою першого заступника голови Державної служби з питань праці Бардонова в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що Бардонов з травня по червень вимагав та отримав від директора одного з суб'єктів господарювання 200 тис. гривень хабара за надання необхідної дозвільної документації для повноцінної діяльності підприємства, шляхом використання наданої йому влади та службового становища.

"На цей момент за результатами досудового розслідування обвинувальний акт спрямований до суду для розгляду", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Бардонов займав посаду з грудня 2015 року. У ніч на 16 липня його затримала СБУ на хабарі в розмірі 100 тис. гривень. За версією спецслужби, чиновник щомісяця вимагав від комерційної структури 100 тис. гривень за дозвіл на роботи в експертно-технічній галузі. 18 липня його було відсторонено від посади.

Держпраці - центральний орган виконавчої влади, який контролює безпеку праці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram