ГоловнаПолітика

ГПУ провела раптову перевірку колонії біля Бердичева

Виявилося, що ув'язнені позбавлені елементарного.

Генеральна прокуратура у вівторок, 28 вересня, провела раптову перевірку Райківської виправної колонії біля Бердичева.

Про це керівник управління нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходах примусового характеру в місцях несвободи ГПУ В'ячеслав Свірець повідомив у фейсбуці.

"Раніше в ГПУ візити без попередження з якихось дивних причин не практикувалися. 28 вересня 2016 р. була відвідана Райківська виправна колонія. Навіть бувалі наглядові прокурори, які були разом зі мною, зітхнули з полегшенням, вийшовши пізно ввечері за територію", - написав Свірець.

За його словами, така установа просто не має морального права на існування.

"Про яке перевиховання може йти мова, коли люди позбавлені елементарного?! Перебування в таких умовах може лише загострити почуття ненависті і злоби до всіх навколо", - зазначив глава управління нагляду ГПУ.

При перевірці виявилося, що на 512 засуджених, які утримуються у колонії, в їдальні є лише 30-40 тарілок і ложок. Води у їдальні немає. В меню передбачені салати зі свіжих овочів, але "жодного овочу на території їдальні виявлено не було, як і слідів м'яса в супі". Особи, поміщені в дисциплінарний ізолятор, не мають доступу до питної води, оскільки кранів немає. Вода надається на вимогу.

Свірець повідомив, що також немає аптечки для надання першої необхідної допомоги, деякі медикаменти прострочені більш ніж на рік.

"За результатами візиту прокурорів були звільнені з дисциплінарного ізолятора троє людей, поміщені туди незаконно", - написав В'ячеслав Свірець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram