ГоловнаПолітика

Колишнього начальника ДАІ Києва, який утік, затримали в Москві

"Він переховувався в Ялті і хотів кудись летіти, в "Домодєдово" його затримали".

Колишнього начальника ДАІ Києва, який утік, затримали в Москві
Николай Макаренко
Фото: udai-kiev.gov.ua

Колишнього начальника ДАІ Києва Миколу Макаренка, який був у міжнародному розшуку, затримали в Москві, повідомило Українські новини джерело в Міністерстві внутрішніх справ.

"Він переховувався в Ялті, а потім приїхав у Москву і хотів кудись летіти, в "Домодєдово" його затримали", - розповіли агентству.

Макаренко нібито пропонував хабар російським правоохоронцям за те, щоб його відпустили.

23 вересня Печерський суд Києва заочно обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, і зараз Україна готує документи на екстрадицію Макаренка.

Нагадаємо, в квітні 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про виявлення злочинної схеми в ДАІ Києва, в організації якої підозрюють Макаренка. Тоді було затримано начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ Києва підполковника Миколу Жебеля, а Макаренко встиг виїхати в Білорусь.

Групу Макаренка підозрюють у вимаганні щоденної плати у співробітників центрів надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту; а також у монопольному продажу бланків довідок-рахунків МРЕВ через пов'язане з Жебелем ТОВ "Іннавто". Через цю фірму Жебель, за словами Авакова, на одному бланку заробляв 720 грн, щомісячний дохід становив 600 тисяч грн.

Директора компанії також затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram