ГоловнаПолітика

У Києві пройшло засідання у справі екс-"беркутівців", обвинувачених у розстрілі на Інститутській (оновлено)

Процес на стадії показів потерпілих.

У вівторок, 27 вересня, у Святошинському райсуді Києва відбулося чергове засідання у справі проти п'ятьох колишніх "беркутівців", яких підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців.

Як повідомив кореспондент LB.ua, сьогодні там розглядали свідчення потерпілої сторони - батьків убитого Романа Варениці, який загинув на Інститутській 20 лютого. Також під час суду показали відеозапис убивств на Інститутській, на якому родичі впізнали Вареницю.

Батьки розповіли судді, що їхній син приїхав на Майдан 19 лютого вранці і допомагав учасникам протесту споруджувати захисну барикаду.

Оновлення. Суд продовжив арешт всім п'ятьом "беркутівцям" на два місяці, до 25 листопада.

Нагадаємо, в лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти "Беркута" Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка та Олега Янишевського. У березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників цієї спецроти Сергія Зінченка та Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника, який утік з-під домашнього арешту.

10 лютого 2016 року справи передали до суду, а 16 лютого - об'єднали в одне провадження.

Екс-"беркутівців" підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців на вулиці Інститутській у Києві, а також у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм також інкримінують вчинення терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram