ГоловнаПолітика

Порошенко назвав підтримку ЄП безвізового режиму для України найкращим подарунком до дня народження

Яценюк нагадав, що початок процесу щодо скасування візового режиму між ЄС і Україною поклав очолюваний ним Кабмін.

Порошенко назвав підтримку ЄП безвізового режиму для України найкращим подарунком до дня народження

Президент Петро Порошенко вітає рішення комітету Європарламенту з громадянських свобод і внутрішніх справ (LIBE), який проголосував за внесення України до списку країн, з якими Євросоюз вводить безвізовий режим.

"Кращого подарунка в день народження не може бути - комітет Європарламенту з громадянських свобод підтримав надання українцям безвізового режиму. Це важливий крок до остаточного рішення, яке ми очікуємо найближчим часом", - написав Порошенко в facebook в понеділок увечері.

Екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, коментуючи рішення комітету Європарламенту, нагадав, що початок процесу щодо скасування візового режиму між ЄС і Україною, поклав очолюваний ним Кабмін.

"Зроблено ще один крок до мети, яку визначив і забезпечує наш уряд уже більше  як два роки тому. Гарні новини. Вітаю всіх колег і всіх співвітчизників. Цей рух вперед має тривати!", - написав він у facebook.

Як повідомлялося, в понеділок увечері комітет Європарламенту проголосував за скасування віз для українців. Після комітету LIBE питання безвізового режиму в жовтні буде розглядати парламентська сесія Європарламенту. Потім рішення затвердить Рада ЄС. Набуття чинності безвізового режиму відбудеться на 21-й день після затвердження або з дати, яка буде прописана в рішенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram