ГоловнаПолітика

Попов: ЦВК ще довго залишиться в підвішеному стані

"Цих можна звільнити за один день, а нові будуть упевнені, що прийшли на сім років". 

Попов: ЦВК ще довго залишиться в підвішеному стані
Игорь Попов
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради від "Радикальної партії" Ігор Попов вважає, що Центральна виборча комісія залишиться в старому складі ще досить довгий час.

"Радикальна партія не голосуватиме за пропозицію президента щодо складу ЦВК, тому що він політично не збалансований і порушує політичну традицію, що склалася в останні 20 років. Вирішити цю проблему дуже просто - президент зустрічається з лідерами фракцій і знаходять рішення. Але владі вигідно тримати підвішений склад ЦВК, який вже два роки пересидів. Цих можна звільнити за один день указом президента. Новопризначені будуть упевнені, що прийшли на сім років і почнуть торгуватися за те, щоб висловлювати лояльність до влади. Тому підвішеність буде зберігатися досить довго", - заявив він на круглому столі в Інституті Горшеніна.

Депутат додав, що не виключає дострокові вибори до Верховної Ради незабаром.

"Ми повинні дати цьому парламенту шанс почати працювати, але якщо цей парламент не буде вирішувати нагальні проблеми суспільства, якщо він не вирішить проблеми з тарифами і безпекою, якщо цей парламент не прийме бюджет, тоді вибори стануть неминучими, що б про це не думала влада", - сказав Попов.

Нагадаємо, що у 12 з 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram