ГоловнаПолітика

У СБУ заявили про відсутність підстав видворити політтехнолога "Інтера" Шувалова

Служба безпеки збирає інформацію про працівників телеканалу, які можуть становити загрозу держбезпеці.

У СБУ заявили про відсутність підстав видворити політтехнолога "Інтера" Шувалова
Игорь Шувалов
Фото: http://polittech.org/

У Служби безпеки України зараз немає підстав для видворення з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який відповідає за інформаційну політику телеканалу "Інтер".

Про це заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє Громадське.

"Говорити на сьогодні, що є підстави для скорочення терміну перебування пана Шувалова в Україні ми не можемо, я говорю про це відверто", - сказав Ткачук.

Водночас, за його словами, СБУ збирає всю наявну інформацію щодо працівників "Інтера", які можуть представляти загрозу державній безпеці України.

"Що стосується Шувалова та інших працівників "Інтера", які є громадянами РФ, то ми збираємо інформацію як з відкритих джерел, так і через свої специфічні канали, і потім даємо оцінку. Звичайно, я це можу підтвердити, що ми даємо оцінку про порушення українського законодавства", - додав керівник апарату СБУ.

Нагадаємо, на початку серпня в інтернет потрапило листування співробітниці "міністерства державної безпеки ДНР" Тетяни Єгорової з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками телеканалів "Інтер" і "Донбас" (засновано ТРК "Україна"). Вона показала, що ці канали узгоджували свої сюжети з керівництвом "ДНР".

Незабаром в мережу також потрапило листування Марії Столярової, російської журналістки "Інтера", яка була вислана з України на початку року. З неї випливає, що Шувалов працює в Україні в інтересах Кремля.

В 2014 році СБУ спробувала вислати Шувалова з країни, але зроблено це не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram