ГоловнаПолітика

Суд заарештував екс-заступника голови Одеської ОДА Орлова із заставою 8 млн гривень

Справа стосується подій 19 лютого 2014 року.

Суд заарештував екс-заступника голови Одеської ОДА Орлова із заставою 8 млн гривень

Приморський районний суд Одеси заарештував на два місяці колишнього першого заступника голови Одеської ОДА Олександра Орлова, підозрюваного у причетності до масових заворушень в лютому 2014 року, з можливістю внесення 8 млн гривень застави.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

22 вересня слідчі обласної прокуратури повідомили Орлову про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану проводили акцію "Досить стріляти" біля стін Одеської ОДА. Під час акції близько 200 осіб з наклейками "Стоп Майдан" і георгіївськими стрічками почали бити мітингувальників, які намагалися сховатися за кордоном бійців внутрішніх справ, але правоохоронці їх не захищали. В результаті постраждало близько десятка активістів і близько 20 співробітників ЗМІ.

22 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив про намір внести у Верховну Раду подання про зняття недоторканності з депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика, який тоді був головою Одеської обладміністрації.

Сам Скорик стверджує, що правоохоронці схиляють його однопартійця Орлова дати проти нього свідчення. Він також запевнив, що не збирається ховатися від слідства і покидати країну, стверджуючи, що нічого протиправного не вчиняв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram