ГоловнаПолітика

"Батьківщина" сподівається на скасування єдиної ціни на газ

"Батьківщина" сподівається на скасування єдиної ціни на газ
Фото: ba.org.ua

"Батьківщина" сподівається на скасування постанови Кабінету Міністрів про єдину ціну на газ.

Про це сказала лідер партії Юлія Тимошенко перед засіданням в Окружному адмінсуді Києва, який у п'ятницю почав розгляд її позов до Кабінету Міністрів.

"Сподіваємося, що така очевидна річ, як незаконно встановлена урядом ціна на газ, буде скасована. І рішення суду буде справедливим. Ми дуже на це сподіваємося", - цитує її прес-служба партії.

Тимошенко заявила, що через цю постанову тарифи на газ і опалення зросли вдвічі.

"Субсидії - ви знаєте - це обман. Тому що вони йдуть у кишені безпосередньо олігархам, кланам, на корупційну структуру НАК «Нафтогаз України». А людей обманюють, що ці субсидії є їхнім соціальним захистом. Підвищіть зарплати і пенсії - і не треба буде жодних субсидій. Дайте людям український газ і поставте на нього відповідну обґрунтовану ціну - і не треба буде жодних субсидій. Люди самі впораються з тарифами", - вважає вона.

Нагадаємо, "Батьківщина" подала два позови до суду, щоб оскаржити підвищення комунальних тарифів. Перший стосується рішення Кабінету Міністрів про скасування соціальних норм споживання газу та встановлення єдиної ціни на рівні 6879 грн за тис. куб. м газу. Другий - рішення Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг про підвищення тарифів на центральне опалення і гаряче водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram