ГоловнаПолітика

Порошенко і Лагард домовилися про візит місії МВФ в Україну

Зараз місія МВФ вивчає проект бюджету на 2017 рік

Порошенко і Лагард домовилися про візит місії МВФ в Україну
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент Петро Порошенко провів переговори з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Співрозмовники домовилися про наступний візит місії МВФ в Україну восени цього року, інформує прес-служба голови Української держави.

Петро Порошенко подякував за рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співпраці з Україною і виділення додаткових обсягів фінансової допомоги.

Повідомляють, що Порошенко і Лагард також обговорили перебіг реформ в Україні. Зокрема було відзначено успішне впровадження реформи у фінансово-банківському секторі.

Як повідомляли, зараз місія МВФ вивчає проект бюджету на 2017 рік.

Нагадаємо, у квітні 2014 року МВФ затвердив кредитну програму для України на $17,01 млрд, після чого перерахував два транші - на $3,19 млрд і на $1,39 млрд. 2015 року замість програми stand by було розпочато програму EFF (триваліша за терміном).

Востаннє Україна отримувала транш від МВФ у серпні 2015 року. Остання місія фонду працювала в Україні з 10 по 18 травня 2016 року, після чого заявила, що фонд розгляне виділення Україні чергового траншу в липні. Однак збори ради директорів було відкладено аж до середини вересня. 16 вересня МВФ переказав Україні третій транш у розмірі $1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram