ГоловнаПолітика

Радник екс-голови СБУ розповів, за що вбили Жиліна

"У нас була розмова з Наливайченком, і ми теж схиляємося до версії, яка є основною".

Радник екс-голови СБУ розповів, за що вбили Жиліна
Маркиян Лубкивский
Фото: Макс Требухов

Імовірною причиною вбивства ватажка "Оплоту" Євгена Жиліна були економічні афери, до яких він був причетний.

Про це заявив колишній радник голови СБУ Маркіян Лубківський в ефірі 112 каналу.

"Це вбивство виглядає досить загадковим, як і загадковою і негативною була роль Жиліна в подіях на українському сході, зокрема в Харкові. Сьогодні у нас була розмова з Валентином Наливайченком, і ми теж схиляємося до версії, яка, як я розумію, є основною, що мотивами вбивства були економічні угоди, до яких був причетний Жилін", - сказав Лубківський.

"Добре пам'ятаю, що 1,5 року тому, коли харківське Управління СБУ протистояло банді Жиліна в Харкові, він з'являвся і в Бєлгороді, і в Москві бував. Його обґрунтовано і підозрюють, і звинувачують у фінансуванні терористичної діяльності... Я думаю, що люди, які займаються злочинною діяльністю тією чи іншою мірою, а Жилін саме такою діяльністю і займався, вони, як правило, закінчують так", - додав Лубківський.

За його інформацією, Жилін виконував роль зв'язкового між російськими спецслужбами і виконавцями злочинів на місцях. "Його роль була основною. Його роль була зв'язковою між російськими спецслужбами і виконавцями на місцях, було і фінансування, було і вчинення обстрілів, підривів", - зазначив колишній радник голови СБУ.

Нагадаємо, Жиліна застрелили в одному з підмосковних ресторанів 19 вересня.

Лідер "Оплоту" Жилін проходив у низці кримінальних проваджень. Зокрема прокуратура Харківської області пред'явила йому підозру у відмиванні грошей через фіктивні фірми, а СБУ - у фінансуванні тероризму. Генеральна прокуратура повідомила Жиліна про підозру у викраденні громадян, грабежі, погрозі вбивством і хуліганстві під час Революції гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram