ГоловнаПолітика

Україна й Аргентина мають намір співпрацювати в енергетичній, ракетно-космічній та авіабудівній галузях

Зустріч на вищому рівні голів країн пройшла вперше за останні 16 років.

Україна й Аргентина мають намір співпрацювати в енергетичній, ракетно-космічній та авіабудівній галузях
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко провів переговори з президентом Аргентини Маурісіо Макрі. Зустріч пройшла в рамках участі голови української держави в роботі 71-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Президенти двох країн підтвердили спільну зацікавленість у розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва та визначили пріоритетні напрямки: співпраця в енергетичній сфері, ракетно-космічній та авіабудівній галузі, а також сільському господарстві, інформує прес-служба голови держави.

Петро Порошенко наголосив: Україна завжди пам'ятатиме, що Аргентина була єдиною з країн Латинської Америки, яка в лютому 1921 року визнала Українську Народну Республіку і встановила з нею дипломатичні відносини, а також першою з латиноамериканських країн визнала незалежність України 5 грудня 1991 року.

Маурісіо Макрі своєю чергою високо оцінив внесок численної української громади в розвиток Аргентинської держави, зазначивши урочисте святкування в 2017 році 120-ї річниці перших українських поселень в Аргентині.

Зустріч президентів України і Аргентинської Республіки відбувається вперше за останні 16 років.

Раніше повідомлялося, що Президент України вперше за часи незалежності провів переговори з прем'єром Нової Зеландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram