ГоловнаПолітика

Аваков зажадав змінити "закон Савченко"

Міністр навів статистику щодо рецидивістів.

Аваков зажадав змінити "закон Савченко"
Фото: www.dyvys.in

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду терміново змінити закон про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання ("закон Савченко").

"На сьогодні від подальшого відбування покарання - за цим законом, який прийняла Рада - звільнені 8 200 засуджених та ув'язнених. 34 000 (!!!) підлягають звільненню з місць позбавлення волі за рік. Із вказаної кількості, що вже вийшли - 785 вже викриті у скоєнні злочинів, з яких 22 - за умисне вбивство, 18 - нанесення ТТП, 10 - зґвалтування, 405 - крадіжки, 131 - грабежі, 66 - збройні розбої, 39 - шахрайство, 20 - хуліганства та інші злочини. І це тільки викриті, ті кого вдалося затримати", - написав він у фейсбуці.

"Я за гуманізм, але проти потурання рецидивістам. Ми не можемо собі дозволити в поточній ситуації бути ліберальними до людей, що вчиняють тяжкі злочини - це підриває основи безпеки в суспільстві і провокує зростання злочинності. Звертаюся до парламентаріїв, і прошу, і вимагаю - як хочете, але треба негайно втрутитися і змінити дію цього закону!" - підсумував Аваков.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що уряд буде ініціювати скасування або зміну "закону Савченко".

Раніше за зміну "закону Савченко" висловилися голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, голова Мін'юсту Павло Петренко і генпрокурор Юрій Луценко.

Сама Надія Савченко виступила проти скасування закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram