ГоловнаПолітика

Мер Авдіївки склав повноваження

Уся влада перейшла до військово-цивільної адміністрації.

Мер Авдіївки склав повноваження
Юрий Черкасов
Фото: 06236.com.ua

Міськрада прифронтової Авдіївки Донецької області у вівторок відсторонила мера Юрія Черкасова і секретаря ради Артема Сабадаша від виконання обов'язків.

"Двовладдя неприйнятне в плані ухвалення рішень. За законом ми прийняли рішення скласти повноваження", - сказав виданню "Новини Донбасу" Артем Сабадаш. На питання про те, чи добровільним було рішення скласти повноваження він відповів: "Можна і так сказати".

В Авдіївці з березня 2015 року працює військово-цивільна адміністрація. Такі органи влади створюються за рішенням президента в разі недієздатності виконкомів і місцевих рад.

Перший заступник керівника Авдіївської військово-цивільної адміністрації Фридон Векуа сказав "Новинам Донбасу", що Черкасова ніхто не змушував піти у відставку. Також Векуа розповів, що найближчим часом в міській раді очікуються кадрові зміни.

За словами заступника голови ВЦА, більшість міських депутатів Авдіївки проживає за межами прифронтового міста і, таким чином, не виконує своїх обов'язків.

Як додав Векуа, з набуттям військово-цивільною адміністрацією повноважень управління містом очікується "більш жорстке наведення порядку", зокрема у роботі комунальних служб.

Черкасов був мером Авдіївки 13 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram