ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть визнання нелегітимними виборів до Держдуми РФ.

Верховна Рада  сьогодні розгляне проект постанови №5135 про визнання нелегітимними виборів у Державну думу Росії.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Спершу парламентарії планують розглянути доопрацьований проект постанови №5060 про порядок денний 5-ї сесії, а потім перейти до законопроектів блоку інформатизації (зокрема розглянути законопроект №3549 про електронні комунікації).

Також у порядку денному є законопроекти про децентралізацію, серед яких значиться законопроект №3390 (друге читання) про дозвіл Кабінету Міністрів затверджувати перспективні плани формування територій громад, якщо місцеві ради не схвалили їх протягом місяця.

Окрім того, депутати мають намір розглянути питання аграрної політики, зокрема законопроект №0106 про ратифікацію угоди з Європейським інвестиційним банком про виділення кредиту в розмірі 400 млн євро для фінансування проекту "Основний кредит для аграрної галузі - Україна".

Нагадаємо, 18 вересня в Росії пройшли вибори в Державну думу. Російська влада проводить їх також на території анексованих Криму і Севастополя.

8 вересня Верховна Рада прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі в спостереженні за перебігом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також у жодному разі не визнавати їхніх результатів.

Президент Петро Порошенко заявив, що члени Держдуми від Криму отримають "квиток у санкційний клуб" і доручив МЗС повідомити владу РФ про неможливість проводити вибори на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram