ГоловнаПолітика

Катар не вважає кримських татар громадянами Росії, - емір

Порошенко провів зустріч з еміром Катару.

Катар не вважає кримських татар громадянами Росії, - емір
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамад Аль Тані в рамках 71-ї сесії Генасамблеї ООН.

Про це повідомляється на сайті президента.

Сторони обговорили питання сприяння захисту фундаментальних прав кримських татар, які проживають на тимчасово окупованій території Криму та в Севастополі. Емір відзначив підтримку територіальної цілісності України і заявив, що його країна виступає проти будь-якої агресії по відношенню до суверенної держави. Він також зазначив, що держава Катар вважає кримських татар, які проживають на території Криму, громадянами України.

Порошенко висловив вдячність за послідовну підтримку катарською стороною територіальної цілісності та суверенітету нашої держави..

Також співрозмовники обговорили перспективи активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва, насамперед в енергетичній сфері. Окрему увагу було приділено залученню українських компаній до масштабних інфраструктурних проектів, які здійснюються урядом Катару.

Порошенко запросив катарську сторону ефективно долучитися до діяльності новоутвореної Національної інвестиційної ради України та наголосив на зацікавленості в участі інвесторів з Держави Катар в приватизації державних підприємств в Україні.

Також президент запросив еміра відвідати з візитом Київ. Емір прийняв це запрошення.

Нагадаємо, Тамім бін Хамад Аль Тані став еміром Катару в 2013 році, коли його батько зрікся влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram