ГоловнаПолітика

Кононенко прогнозує друге читання законопроекту про НКРЕКП цього тижня

Від цього закону залежить отримання Україною 600 млн євро.

Кононенко прогнозує друге читання законопроекту про НКРЕКП цього тижня
Фото: solydarnist.org

Верховна Рада цього тижня займеться енергетичними законопроектами, серед яких і законопроект про незалежний енергетичний регулятор. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

"Багато законопроектів, які підійшли до другого читання і які будуть розглядатися. Вони займають багато часу, десь 1,5-2 години для прийняття. Найважливіший блок законопроектів - це енергетичний блок. У цьому блоці ми будемо розглядати в першому читанні законопроект про ринок електричної енергії, законопроект про стимулювання збільшення видобутку газу в Україні. В цьому ж блоці друге читання законопроекту про НКРЕКП. Я вважаю, що це найважливіший блок цього тижня, і він буде в першій половині дня в четвер", - заявив Кононенко.

"З законопроектом про НКРЕКП пов'язано надання Україні макрофінансової допомоги на суму понад 600 млн євро, тому якщо в четвер ми це проголосуємо, ми виконаємо умови й отримаємо можливість, щоб ця допомога прийшла в нашу країну. Цей законопроект дуже важко голосувався в першому читанні. Потім його розглядали на друге читання. На жаль, через те, що почали ставити поправки на підтвердження, і непідтвердження тієї чи іншої поправки, яка пройшла на комітеті, було знайдено складний компроміс. Потім зусиллями, зокрема і моїми, вдалося не провалити цей законопроект, а направити його на повторне друге читання. Я впевнений, що в четвер ми його проголосуємо", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram