ГоловнаПолітика

"Батьківщина" відмовилася підтримати проект держбюджету на 2017 рік

Тимошенко не хоче бути співучасником "упровадження політики абсолютної бідності українських громадян".

"Батьківщина" відмовилася підтримати проект держбюджету на 2017 рік
Фото: ba.org.ua

Депутати Верховної Ради від фракції "Батьківщини" не будуть підтримувати проект держбюджету на 2017 рік у його нинішній редакції.

Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомляє її прес-служба.

Тимошенко заявила, що її фракція не хоче бути співучасником "упровадження політики абсолютної бідності українських громадян". За її словами, в проекті закладено скорочення соціальної допомоги при величезному дефіциті Пенсійного фонду, також зберігається податок на пенсії для працюючих пенсіонерів.

"У проекті бюджету не передбачено індексації пенсій і зарплат на рівень інфляції. Вони вибирають у ручному порядку, кому доплатити якісь копійки у вигляді доплат у бюджетній сфері. Але вся інша система в соціальній сфері - пенсії, заробітні плати бюджетникам - залишаються без індексації. Вони занижують інфляцію і навіть при заниженій інфляції доходів не індексують", - обурилася Тимошенко.

Нагадаємо, проект держбюджету на 2017 рік передбачає доходи 706,3 млрд гривень і витрати 775,3 млрд гривень. Прожитковий мінімум для працездатних осіб у 2017 році підвищуватимуть двічі: 1 травня - до 1684 грн і 1 грудня - до 1762 грн. Мінімальна зарплата буде встановлена на рівні прожиткового мінімуму.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, зарплата вчителів у 2017 році зросте на третину завдяки просуванню по тарифній сітці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram