ГоловнаПолітика

Інтерпол зняв Богатирьову з розшуку через "політичний контекст"

"Інтерпол не втручається в питання політичного, військового, релігійного, расового характеру".

Інтерпол зняв Богатирьову з розшуку через "політичний контекст"
Фото: moz.gov.ua

Те, що Інтерпол вирішив не втручатися у справу екс-віце-прем'єра й екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, не означає, що Україна не може використовувати інші міжнародні механізми для її розшуку.

Про це заяви перший заступник начальника робочого апарату Укрбюро Інтерполу підполковник поліції Євген Паніотов, повідомляє "Укрінформ".

"Інтерпол не втручається в питання політичного, військового, релігійного, расового характеру. Там проаналізували цю справу, бачать щодо конкретної особи політичний контекст, тому на підставі цього висновку - відповідно до свого статуту - Інтерпол не може втручатися в цю справу", - пояснив він.

При цьому він підкреслив, що це рішення не є перешкодою для використання Україною інших можливостей або механізмів розшуку.

"Тобто Інтерпол не ставить під сумнів правопорушення, не ставить якихось обмежень для розшуку цієї особи. І Україна повинна використовувати інші методи взаємодії, співпраці з правоохоронцями інших держав для розшуку та екстрадиції", - сказав Паніотов.

Він підтвердив, що комісія Інтерполу дійсно засідала і прийняла рішення з цього питання.

"Рішення Інтерполу про те, що він не братиме участі в розшуку якоїсь особи, не означає, що він ставить під сумнів звинувачення щодо конкретної особи. Він просто не втручається... Інтерпол не може обмінюватися інформацією, якщо, на його погляд, справа має політичний контекст. Однак злочинців розшукують правоохоронні органи кожної країни", - додав Паніотов.

Нагадаємо, 2014 року Раїсу Богаирьову оголосили в рошук. Екс-міністра підозрюють у розтраті 63,5 млн грн при закупівлі у 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів і обладнання за істотно завищеними цінами, а також у розтраті 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсуліну в "Індару". За деякими даними, Богатирьова зараз живе в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram