ГоловнаПолітика

Луценко: якщо Кулик винен, доведіть це швидко, а не за півроку

Генпрокурор готовий звільнити прокурора сил АТО, якщо його вина буде доведена. 

Луценко: якщо Кулик винен, доведіть це швидко, а не за півроку
Фото: 24tv.ua

Кримінальне провадження щодо "незаконного збагачення" прокурора сил АТО Костянтина Кулика  завдає шкоди репутації як Генпрокуратури, так і її керівникові. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною" розповів глава відомства Юрій Луценко.

"Цей момент намагаюся компенсувати його досягненнями в справах Курченка і Клименка (Кулик веде ці справи - ред.). Повторюю: якщо буде обґрунтована підозра - він втратить посаду. Поки підстав зупиняти його ефективну роботу немає", - зазначив Луценко.

"У цьому контексті Кулик зробив цікаву річ: взяв те, у чому його звинуватив Лещенко - текст заяви збігається один в один - тільки замінив своє прізвище на прізвище Лещенко і в такому вигляді подав у НАБУ. Цікаво, що з цього вийде", - додав  також він, висловивши припущення, що це стане прекрасною "перевіркою НАБУ на об'єктивність".

Разом з тим, Луценко запропонував пред'явити всі факти у справі Кулика, вже зараз, якщо вони є.

"Неприємний осад від того, що у мене працює людина з таким одіозним шлейфом, все-таки є. Але якщо він справді настільки одіозний, доведіть це швидко - не за півроку. Вже до смішного доходить, коли починають приносити папери щодо того, ніби Кулик, ймовірно, незаконно отримував гроші за відрядження в зону АТО. Це чистої води "справа Луценка" (мається на увазі справа проти Юрія Луценка, за якою він отримав тюремний термін за часів Януковича - ред). Чортівня якась! - Обурений Луценко. -  Людина була військовим прокурором, приїжджала до Києва, а момент виїзду за межі Краматорська вже вважається як незаконно отримані гроші на відрядження. Це не здається абсурдом? Якщо він такий одіозний, то, може, щось серйозніше вкрав, ніж гроші на відрядження? Чому ви вже півроку про це говорите, покладіть врешті-решт документи на стіл".

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю "Юрій Луценко: «Кожен день я не думаю про президентство, точно»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram