ГоловнаПолітика

Луценко запропонував створити спецсуд з інвестиційних спорів

Президент не проти такої ідеї.

Луценко запропонував створити спецсуд з інвестиційних спорів
Фото: 24tv.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко виступив за створення у системі Вищого господарського суду України палати із врегулювання інвестиційних спорів.

"Я виступаю за створення спеціальної палати з питань конфліктів інвесторів усередині Господарського суду", - сказав генпрокурор, виступаючи на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в суботу у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, суддів, що спеціалізуються на захисті прав інвесторів, можна було б набрати за конкурсом, а в комісію з відбору включити західних юристів.

Луценко вважає, що такі судді могли б займатися питаннями інвестиційних спорів або захисту інвестиційних активів-пасивів". При цьому, за словами генпрокурора, мова повинна йти про захист прав як внутрішнього, так і зовнішнього інвестора.

Він переконаний, що створення палати з розгляду інвестиційних спорів мало б велике значення для інвестиційного клімату України та судової реформи.

"Цю ідею я запропонував президенту, і він не проти", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, з вересня уряд запустить офіс із залучення інвестицій, а при президентові почала працювати Національна інвестиційна рада, яку очолив Борис Ложкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram