ГоловнаПолітика

Посольство РФ у Києві обстріляли із салютної установки

Націоналісти провели акцію протесту проти виборів у Держдуму в Криму.

У ніч на суботу близько 20-ти чоловік у балаклавах обстріляли посольство Росії в Києві із салютної установки.

Як повідомляється на сайті столичної поліції, повідомлення про інцидент надійшло близько першої години ночі.

"З’ясувалося, що близько 20-ти осіб у балаклавах підійшли до посольства іноземної держави, закріпили предмет, схожий на салютну установку, та скерували його у бік дипломатичної установи. Через кілька хвилин пролунав ряд пострілів. У результаті будівля зазнала незначних пошкоджень", - сказано в повідомленні.

Салютна установка вилучена. Відомості про подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Солом'янського управління поліції. Правоохоронці проводять подальшу перевірку, встановлюють подробиці події та осіб, причетних до неї. Про затриманих не повідомляється.

На сторінці націоналістичного угруповання "С14" у "Вконтакте" повідомляється, що це була "креативна акція протесту проти виборів у Держдуму на території окупованого Криму і диппредставництвах РФ у Києві, Одесі, Харкові та Львові".

Нагадаємо, 18 вересня мають відбутися вибори в Державну думу Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року. У день виборів РФ планувала в своїх диппредставництвах у Києві, Львові, Одесі та Харкові відкрити чотири виборчі дільниці.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владі РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми Росії на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram