ГоловнаПолітика

Вакарчук не знайшов в Україні нації

Співак чекає появи справжньої партії.

Вакарчук не знайшов в Україні нації
Фото: http://yes-ukraine.org

Українське суспільство поки що не стало політичною нацією, заявив співак і громадський діяч Святослав Вакарчук. На його думку, Україна зараз проходить таку ж політичну трансформацію, яка була в США в кінці 18 століття.

Про це Вакарчук сказав на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляється на сайті заходу.

"Ми живемо в суспільстві, якому в майбутньому ще треба буде стати політичною нацією, і звичайні громадяни повинні брати в цьому участь. Ми проходимо той же перехідний етап політичної трансформації, який пройшла Америка наприкінці 18 століття, коли громади, соціальні активісти будували народ, а потім стали провідниками своєї нації", - зазначив Вакарчук.

За його словами, громадянське суспільство стає сильнішим, і громадська ініціатива в певний момент повинна трансформуватися в політичну силу. Як зазначив Вакарчук, в Україні ще не сформовані справжні політичні партії.

"Я не вважаю, що є справжні партії в Україні ... Українське суспільство поділене партіями, які відмінні між собою не ідеологією, а географією. Я вважаю, що Україні потрібна не одна, а, можливо, кілька партій, які б ґрунтувалися на ідеології, а не на випадковому лідерстві", - сказав Вакарчук.

Нагадаємо, в травні Вакарчук заявив, що українська держава не є "абсолютно природним утворенням", а виткане з різних шматочків різних країн. Пізніше, однак, він відмовився від своїх слів.

Вакарчук у 2007-2008 роках був депутатом Верховної Ради, але достроково склав повноваження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram