ГоловнаПолітика

Телеканал NewsOne попався на рекламі партії Рабиновича і Мураєва

"За Життя" рекламують поза виборчим процесом.

Телеканал NewsOne попався на рекламі партії Рабиновича і Мураєва

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 15 вересня призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через трансляцію реклами партії "За Життя", яку очолюють нардепи Вадим Рабинович і власник NewsOne Євген Мураєв.

Як повідомляють на сайті регулятора, Нацрада з 5 по 11 серпня провела моніторинг телеканалу і зафіксувала вихід політичної реклами партії загальною тривалістю 36 хвилин 42 секунди.

"Ця реклама була відокремлена від інших програм і на початку, і наприкінці такими словами: «політична реклама». Визначення відповідного терміна наводиться у виборчому законодавстві, і це визначення пов'язане з поняттям «передвиборна агітація». Ведення ж передвиборної агітації поза виборчим процесом має ознаки дій, заборонених частиною другою статті 54 Закону України «Про місцеві вибори», частинами першою, другою статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України». У разі відсутності виборчого процесу в Україні розміщення реклами, зокрема політичних партій, має відбуватися на загальних підставах і з дотриманням вимог, визначених Законом України «Про рекламу»", - сказано в повідомленні.

Це перший такий випадок у практиці регуляторного органу.

Нагадаємо, в липні Мураєв і Рабинович презентували в Києві нову політичну партію "За Життя", створену на базі партії "Центр". Голова партії - Рабинович, голова політради - Мураєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram