ГоловнаПолітика

Порошенко: члени Держдуми від Криму отримають "квиток у санкційний клуб"

Україна не визнає вибори, проведені на окупованій території.

Порошенко: члени Держдуми від Криму отримають "квиток у санкційний клуб"
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко застеріг від проведення виборів у Держдуму Росії в анексованому Криму і попередив, що стосовно їх учасників буде застосовано санкції.

Про це він заявив під час 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві.

"Ті, кого виберуть у російську думу в Криму, насправді купують членський квиток у санкційний клуб. Ласкаво просимо в клуб об'єктів санкцій", - заявив Порошенко.

Він наголосив, що Україна не визнає вибори, проведені на окупованій території.

"Реакція повинна бути на так звані російські парламентські вибори, що відбуваються на території України. Наша відповідь проста - ми не визнаємо легітимність російських виборів на окупованій території", - сказав президент.

Нагадаємо, 18 вересня повинні відбутися вибори в Державну думу Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року.

8 вересня Верховна Рада прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі в спостереженні за перебігом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також у жодному разі не визнавати їх результати.

Президент Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неприйнятність проведення виборів у Держдуму Росії на території України, а також закликав країни G7 і ЄС не визнавати легітимність виборів у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram