ГоловнаПолітика

Кернес назвав проведені у нього обшуки показовими виступами

Мера Харкова підозрюють в організації розкрадання 653-х га землі.

Кернес назвав проведені у нього обшуки показовими виступами
Фото: EPA/UPG

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що проведені у нього обшуки пов'язані з політикою і назвав їх показовими виступами.

"Це пов'язано з політикою, з якимись показовими виступами", - заявив Кернес в ефірі "112 Україна".

Він повідомив, що під час обшуків у нього нічого вилучено не було.

"Зараз обшуки ще проходили в будівлі міськради, тому що, я так зрозумів, там багато документів копіюють і вилучають. Що стосується обшуків у інших осіб, мені нічого не відомо. У мене нічого не знайдено. Я слухав прес-конференцію генпрокурора, що йому доповіли, що я якісь документи видав. У мене немає ніяких документів, я нічого не видавав. Я сказав - обшукуйте", - розповів Кернес.

Мер Харкова прокоментував справу про виділення мерією землі підставним особам.

"Хочу сказати, що сама процедура виділення землі, один із кроків, за яким вона проводиться, - це узгодження в управлінні земельних ресурсів, яке підпорядковується державі. У 2008 р. працював губернатором Арсен Аваков і обласне управління підкорялося йому, а міське управління підпорядковувалося обласному. І в 2010 р. працював Аваков. А потім він програв мені вибори і сказав, що я їх підробив. Весь цей бруд нагадує мені створення угруповання", - зазначив Кернес.

Нагадаємо, вранці 15 вересня у Харкові почалися обшуки у приміщеннях, які належать харківським високопоставленим чиновникам.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, мер Харкова Геннадій Кернес і нардеп, колишній мер Харкова Михайло Добкін підозрюються в організації розкрадання 653-х га землі, яка належить харківської територіальній громаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram